Onze golfreis naar Turkije
door Teddy d'Anjou
31 oktober – 7 november 2010
Op zondag 31 oktober was het eindelijk zover. Onze eerste golfreis naar Turkije onder leiding van onze golfpro Gary Davidson!

Om 2 uur s' nachts verzamelden wij (Bernadette, Michel, Afke, Hank, Leen, Romy, Cassandra, Teddy en onze Pro Gary Davidson) op een donker en koud Schiphol om 's ochtends vroeg te vertrekken naar het Sirene Belek Golf & Wellness Hotel in Belek (Turkije). Een fantastisch golfhotel, gelegen aan de kust bij Antalya, uitgerust met o.a. diverse zwembaden en andere sportfaciliteiten en vooral belangrijk, gelegen tussen de meest prachtige golfbanen. Gary had het niet mooier voor ons uit kunnen zoeken. Hier zouden wij gedurende een week een golftraining van Gary volgen. 's Ochtends les en 's middags 18 holes lopen op één van de prachtige banen, bij een temperatuur van 27º en dat in november! Door de vroege vlucht arriveerden wij al in de loop van de ochtend in het hotel. Na het inchecken konden wij deze dag vrij besteden en een beetje acclimatiseren. Wat een verschil met het koude Nederland. Volop zon, lekker warm en prachtige kamers!

Maandag 1 november werden wij 's ochtends, na een heerlijk uitgebreid ontbijtbuffet, door een busje (busjes rijden af en aan vanaf het hotel naar de diverse golfbanen en terug) bij de "National Golf Club" afgezet, waar wij tot 11.00 uur les kregen op de driving range en na een heerlijk kopje koffie onze eerste 9 holes op deze prachtige baan gingen lopen. Gary had ons in drie flights ingedeeld en iedere drie holes sloot hij bij een andere flight aan om eventueel instructie te geven. Wat een prachtige baan is de "National". Het is één van de mooiste golfbanen van Turkije. Alles was prima verzorgd, tassen worden door het personeel uit de busjes getild en eventueel in trolleys of buggy's gezet. Het was een genot om op deze mooie golfbaan te mogen golfen.

De tweede dag vertrokken wij 's ochtends weer naar de "National Golf Club" om na een warming up nu de andere 18 holes te gaan lopen. Gary maakte iedere dag een andere indeling van de flights. Leuk om een keer met iedereen te spelen. Na afloop werden we weer door het busje naar het hotel gebracht en na een drankje aan de bar en het opfrissen konden we weer genieten van de zeer uitgebreide lopende buffetten. Heerlijke gerechten, te veel om op te noemen. Met als favoriete afsluiter de baklava!

Woensdag 3 november: een vrije dag die iedereen op een andere manier invulde. Een aantal van ons gingen de stad Antalya bezoeken, anderen bleven in het hotel en vier van ons gingen op eigen initiatief 9 holes lopen op de Pasha Golf Course. Prima nog te boeken via het hotel.

Donderdag 4 november. Een vol programma. 's Morgens vroeg verzamelen in de lobby om na een klein ontbijt al om 06.30 uur te vertrekken naar de Cornelia Faldo Golf Course, waar wij om 07.00 uur onze 18 holes startten. Wel heel vroeg, maar met zo'n strak blauwe lucht is het heerlijk om zo vroeg over weer zo'n prachtige baan te lopen. Tussen de middag naar het hotel voor een uitgebreide lunch en om 14.30 uur weer op weg naar de Sultan/Pasha Golf Course om een short game clinic van Gary te krijgen. Een volle, leerzame golfdag. 's Avonds bleek dat Gary ook nog over andere capaciteiten beschikte. Hij was niet weg te slaan uit de karaokebar en het moet gezegd, Gary kan heel goed zingen en kreeg de zaal plat.

Vrijdag 5 november: om 09.30 uur richting TAT Golf Course. Weer een geheel andere baan die langs de kust/strand loopt, dus uitzicht op zee! Super. Eerst kregen wij van Gary een clinic "afslag, work with the woods" en aansluitend 18 holes. We raakten er al aardig bedreven in.

Zaterdag 6 november: helaas al weer onze laatste golfdag. Om 07.00 uur transfer naar de Faldo Golf Course om direct te beginnen aan onze 18 holes. Dit keer de King en Queen Course. Het leuke is dat iedere golfbaan weer geheel anders is aangelegd. Allemaal even mooi en bijzonder. Tussen de middag weer genoten van het lunchbuffet in ons hotel en daarna op naar de Sultan/Pasha Golf Course waar Gary een shortgame circuit voor ons had uitgezet. Na de clinic werd deze laatste dag met een wedstrijd shortgame afgesloten waarbij Michel onze putkampioen werd en Hank met de eer ging strijken bij het chippen. Na de prijsuitreiking direct naar het hotel, waar wij het nog uitvoerig hebben gevierd in de bar.

Gary, heel erg bedankt voor deze heerlijke, super gezellige en leerzame week. Alles was tot in de puntjes verzorgd. De lessen, de banen, het hotel, de gezellige reisgenoten en natuurlijk ook lekker het prachtige weer. Ook bijzonder vond ik dat we de laatste dag ieder een USB stick kregen met opnames die Gary van ons had gemaakt die week tijdens het golfen, aangevuld met persoonlijke tips en oefeningen. Heel erg leuk om deze golfreis mee te mogen maken en zeker voor herhaling vatbaar. Gary, het was top. Thanks!

Teddy d'Anjou